Persoonlijke leningen voor werklozen – bevrijd jezelf uit de greep van werkloosheid (deel 1)

Zoals bij de meeste rampen (met de na-effecten van werkloosheid kun je werkloosheid als een ramp beschouwen) is men er zelden voldoende op voorbereid op alle ongemakken die werkloosheid met zich meebrengt. In slechts maanden na het verlies van zijn baan wordt het voor de werkloze moeilijker en moeilijker de eindjes iedere maand aan elkaar te knopen.

De situatie wordt grimmiger als de werkloze er helemaal alleen voor staat. De uitkering van de overheid is nauwelijks genoeg om te voorzien in eerste behoeften. Zodra grotere uitgaven zich opstapelen, storten de financiën in. Er lijken weinig andere mogelijkheden te zijn dan toe te geven aan de greep van armoede en schulden.

Persoonlijke leningen – geld lenen

Het is zeker niet je bedoeling om gebeurtenissen in je (financiële) leven de vrije teugel te geven waardoor problemen door een sneeuwbaleffect steeds groter worden. Persoonlijke leningen voor werklozen zullen een grote rol spelen in het voorkomen hiervan. Persoonlijke leningen voor werklozen identificeren zich met de zorgen van de werkloze lener zijn daarmee een krachtige techniek om het gevecht in tijden van werkloosheid aan te gaan.

Mogelijkheden van krediet verstrekkers

Een vraag die velen stellen is waarom werklozen een gespecialiseerde lening nodig zouden hebben en waarom ze hun doelen niet zouden kunnen realiseren met een reguliere lening. De schuld hiervoor ligt bij de houding van de kredietverstrekkers. Aangezien de werklozen hun stabiele bron van inkomsten verloren hebben, wekken ze niet veel vertrouwen bij de kredietverstrekkers dat ze de persoonlijke lening veilig terug zullen betalen. Kredietverstrekkers zien een groter risico in het verstrekken van persoonlijke leningen aan werklozen.

Kredietverstrekkers hebben dan twee mogelijkheden:ofwel ze verwerpen de aanvraag van de werkloze, ofwel ze bieden de werkloze een persoonlijke lening voor werklozen aan, met aangepaste voorwaarden. Als je wordt afgewezen voor een persoonlijke lening omdat je geen baan meer hebt, heb je als werkloze geen andere keuze dan op zoek te gaan naar andere kredietverstrekkers. Het is tegenwoordig niet zo moeilijk meer om een persoonlijke lening voor werklozen te vinden. Nu kredietverstrekkers goed gebruik maken van moderne technologie, kunnen leners gemakkelijk overzichten van kredietverstrekkers vinden die offertes opstellen voor persoonlijke leningen voor werklozen. Doordat de hoeveelheid kredietverstrekkers in België is toegenomen hebben leners een grotere kans om bij de ene of de andere kredietverstrekker in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening.